Visites teatralitzades al patrimoni segarrenc

El Museu de Guissona i Turisme Cervera ofereixen visites teatralitzades al Parc Arqueològic de Iesso i a la Universitat de Cervera respectivament.

Foto: Museu de Guissona

El Museu de Guissona, de la mà d'Alea Teatre,  reprèn el 15 de setembre les visites teatrelitzades al Museu i al Parc Arqueològic.

Els visitants coneixen dos personatges: Titus Inquisitivus, un noble romà enviat pel governador a investigar la desaparició de la Iulia, filla d'un dels homes més rics de Iesso, i en Cornelius Augurus un endevinador que l'acompanyarà en aquesta investigació. Aquests dos personatges acompanyaran als visitants en un recorregut pel Parc Arqueològic on descobriran els escenaris de la misteriosa desaparició de la Iulia.



Titus Inquisitivus i Cornelius Augurus, es converteixen en els guies d’un recorregut per la muralla, la porta nord, la casa senyorial i les termes de l’antiga ciutat de Iesso. Es tracta d’una experiència didàctica i entretinguda recomanable tant a veïns com a visitants, a petits i a grans. Les representacions es duen a terme un cop al mes a la primavera i a la tardor.

Foto: Museu de Guissona

Amb aquesta iniciativa el Museu de Guissona posa en valor diferents atractius del Parc Arqueològic i del mateix Museu per atraure un major nombre de visitants. A més d'incrementar el nombre de visites al Museu i al Parc Arqueològic, es pretén que tinguin beneficis per a l’economia local.

La inscripció a les visites es pot realitzar a través de la pàgina web museudeguissona.cat. Les properes representacions tindran lloc els dissabtes 15 de setembre, 13 d’octubre i 3 de novembre a les 12 del migdia. 




D’altra banda, Turisme Cervera ofereix visites teatralitzades a l’edifici de la Universitat. 

Aquesta activitat presenta la història de l’imponent edifici de la Universitat de Cervera als visitants com si fossin alumnes que acaben de començar el curs acadèmic. L’escultor Jaume Padró, del qual es conserva el retaule d’alabastre al paranimf, i el canceller Ramon Llàtzer de Dou ens conduiran per l’edifici i ens explicaran la seva construcció, la vida universitària de l’època i els usos que s’hi ha donat posteriorment.

Foto: Turisme Cervera

Les properes visites teatralitzades a la Universitat de Cervera es duran a terme el 16 de setembre, 14 d’octubre, 4 de novembre i 2 de desembre, a les 12 del migdia. Cal fer reserva prèvia al telèfon 973 534 442 o a turisme@cerverapaeria.cat 

Comentaris