Tranquil·litat i bons aliments


 

 

Tranquil·litat i bons aliments

Necessitat de defensar el patrimoni agroalimentari.


L'agricultura ha estat durant segles la base de l'economia de la comarca. A la Segarra, alguns pagesos i artesants han fet perviure l'activitat i encara hi podem trobar làctics, confitures, embotits, pa, pasta fresca... de primera qualitat.
Aquests productes de proximitat, amb denominació d'orígen o ecològics els trobem només en determinades èpoques de l'any. Això, pot semblar un inconvenient per qui els vulgui degustar en qualsevol estació, però tenen el valor afegit de ser un producte que quan es consumeix només fa unes hores que encara estava unit a la terra. Són productes frescos i de qualitat que conserven de manera natural els seus nutrients. A la vegada aquest tipus de productes contribueixen directament a l'economia local, en el manteniment del paisatge agrari i en la identitat de la gastronomia de la comarca.
Per aquest motiu el Consell Comarcal ha organitzat unes jornades estructurades en tres sessions amb l'objectiu de donar a conèixer els beneficis de la incorporació i la promoció del producte que es fa en un territori a través de les cartes i menús dels restaurants i establiments turístics del mateix territori. La creació de sinèrgies pot aportar beneficis a les dues parts, donar valor afegit al producte que s'ofereix i fer créixer el valor de la marca Segarra.
 
Les tres sessions tindran lloc a la sala Cippa del Sindicat de Cervera

DILLUNS, 22  D’OCTUBRE, A LES 19h
Per què incorporar el producte local al meu restaurant? A càrrec del cuiner i assessor gastronòmic 
Pep Nogué.
Presentació dels productes agroalimentaris de la Segarra

DIJOUS, 25 D’OCTUBRE, A LES 17h
Restaurants Slow Food i km 0. A càrred d’Enric Millà, cuiner i assessor gastronòmic.
Demostració i degustació: elaboració de plats innovadors fets amb productes de la Segarra.

DILLUNS, 5 DE NOVEMBRE, A LES 17h
Casos pràctics: restaurants Km 0: L’ús de productes locals com a element diferenciador.
Degustació dels plats cuinats.

Comentaris