PRESENTACIÓ DELS ACTES DE BATEIG DE L'ÀLIGA DE CERVERAEl dissabte 12 de gener, a 2 quarts de 8 del vespre, va tenir lloc a l'església de Sant Joan Degollat de Cervera la presentació dels actes de Bateig de l'Àliga de Cervera, tot un seguit d'activitats que es desenvoluparan a la capital de la Segarra entre el 25 de gener i el 10 de febrer, tot coincidint amb la celebració de la Festa Major del Santíssim Misteri.

La nova Àliga de Cervera ha esta contruïda amb fusta i pell pels artesans locals Ramon Ninot, Ramon Riu i Antoni Ninot. La creació de la música del ball és obra del guissonenc Xesco Grau, reconegut músic i director de la Banda de Cervera, i la dansa del ball, de Joan Castellà, capdanser de la Colla Sardanista Jovencells.

Segons ha desvetllat l'Agrupació Seny Major, entitat organitzadora de l'esdeveniment i promotora de la recuperació de l'Àliga, aquesta comptarà com a padrines de bateig a l'Àliga de la Patum de Berga, i les entitats cerverines Llar d'Infants Arrel i l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de la localitat, representatives de les diverses generacions de cerverins i cerverines. 
El cartell dels actes és obra del dissenyador gràfic cerverí Xavi Miret, que ha volgut expressar a través del seu treball la recuperació d'aquest element cabdal del bestiari local, ja datat l'any 1423.

La programació del actes inclou la realització al Paranimf de la Universitat d'una exposició del conjunt del patrimoni festiu de la ciutat, sota el títol "L'Àliga de Cervera i el Seguici festiu de la Ciutat". La inauguració tindrà lloc el proper divendres 25 de gener i suposarà la presentació oficial d'aquest nou element festiu.

L'acte central tindrà lloc el dimarts 5 de febrer. A les sis de la tarda serà el torn de l'acte protocolari d'apadrinament, que precedirà l'estrena del ball de l'Àliga, que es realitzarà a les 8 del vespre a l'interior de l'església de Santa Maria, prèviament a la interpretació del Cant de les Completes.

Entre la resta d'actes destaquen l'estrena de l'audivisual de l'arxiver fotogràfic Ramon Saumell "El ball de les Àligues"; la presentació a càrrec del Museu Comarcal de Cervera dels resultats de l'estudi realitzat al CRBMC de Valldoreix a l'antic cap de l'Àliga -conservat al mateix Museu-; una xerrada sobre el procés de construcció de la peça; i una vetllada de contes per a infants a càrrec de Rosa M. Caballol; a més de diverses visites guiades a la ja esmentada exposició.

L'Àliga de Cervera, orgull i símbol de tots els cerverins, ja és aquí. Us convidem a acompanyar-la en el seu esperat retorn a la Ciutat.

AGRUPACIÓ SENY MAJOR
i CONFRARIA DE L'ÀLIGA DE CERVERA


Comentaris