Quaranta anys de Mecanoscrit

Aquest novembre es compleix el quaranta aniversari de la publicació del Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo. La novel•la més llegida de la literatura catalana del segle XX, amb més d’un milió d’exemplars venuts.

En ocasió d’aquest aniversari, Núvol i la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia han acollit la proposta d’aplegar 40 autors que escrivissin 40 textos de 40 paraules situats dins el context del Mecanoscrit. Durant aquesta darrera setmana de novembre Núvol compartirà la commemoració virtual amb els lectors. 



Al febrer de 2014, coincidint també amb els quaranta anys de la publicació de la novel·la,  s’ha començat el rodatge de Segon origen, la versió cinematogràfica del Mecanoscrit del segon origen

Com no podia ser d’altra manera, la Fundació Pedrolo ha organitzat actes i premis diversos per commemorar l’efemèride. La mateixa Fundació però, reivindica el llegat pedrolià més enllà del Mecanoscrit i com a homenatge prepara un documental titulat “Manuel de Pedrolo, trencant l’oblit” on es posa de relleu el seu compromís polític. 



A la Segarra, coincidint amb aquest aniversari, s’ha inaugurat al castell de Concabella el primer espai que exposa de manera permanent la vida, obra i pensament polític de l’escriptor segarrenc. El Centre Pedrolo acull quatre espais: l’exposició permanent “Pedrolo, més enllà dels límits”, on es presenta la vessant biogràfica i literària de l’autor; un espai on, a més dels llibres, hi ha una mostra de manuscrits i una recreació del despatx de Pedrolo; la sala d’exposicions temporals i el fons documental que estarà reservat a estudiosos.



L’horari de visita de l’Espai Pedrolo:
- Cada dia amb visita concertada al telèfon 973 554 151
- Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

imatges: Fundació Pedrolo

Comentaris