Femina, ser dona a Roma


Guissona, inicia els actes del XIX Mercat Romà i de la setmana cultural Capvespres a la Romana amb una exposició temporal de temàtica femenina. Femina, ser dona a Roma es podrà veure a l’espai Escorxador a partir del 9 de juliol.




Femina, ser dona a Roma, ens introduirà en el món femení durant el període romà. Gràcies a l’anàlisi a partir de l’estudi de documents gràfics com els mosaics, les pintures o els aixovars funeraris, podrem adquirir alguns coneixements sobre la jurisprudència, les divinitats femenines, la seva relació amb el poder, el sexe, la literatura, la feina o els trucs de bellesa que practicaven, espais públics i espais íntims… Tot un món secret que l’exposició ens desvetllarà a partir de plafons dedicats a aquests temes de l’àmbit femení.  



L’exposició, organitzada per l'Ajuntament de Guissona, és una proposta comissariada per KuanUm, un equip de llarga trajectòria en recreació històrica romana.

 S’inaugurarà el dijous 9 de juliol a les 10 del vespre a l’Escorxador de Guissona. Els altres dies es podrà visitar a partir de les 7 de la tarda.




Paral·lelament, tant l’Ajuntament, com el Museu i la Biblioteca de Guissona organitzen conferències, cercaviles, obres de teatre i altres esdeveniments relacionats amb el món romà i que s’emmarquen en els Capvespres a la Romana i que són el preludi del Mercat Romà de Iesso.

Comentaris