En el transcurs de la Nit del Turisme, celebrada ahir al Museu d’Art Nacional de Catalunya, que es celebra cada any coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, es va anunciar que el 2016 serà l’any de la Gastronomia i l’Enoturisme a Catalunya.
L’objectiu de Catalunya durant el
2016 és promoure la gastronomia i els productes alimentaris catalans com a
elements essencials de la identitat del país i de la promoció turística. Es
promouran els productes locals, la cuina i el territori com una eina per al
desenvolupament sostenible.
Aquest
esdeveniment posa de manifest que la gastronomia és l’herència cultural de
Catalunya i que, actualment, la cuina catalana està liderant la gastronomia
internacional. En aquest sentit, l’objectiu és promoure els productes
alimentaris i la gastronomia catalana com elements essencials de la identitat
del país.
L’any
de la gastronomia i l’enoturisme pretén ser un projecte el més inclusiu
possible, amb entitats, agents i persones del país que treballen per promoure
la gastronomia catalana. El sector agroalimentari i gastronòmic català abraça
un amplíssim i divers teixit d’iniciatives, produccions i elaboracions
agroalimentàries de qualitat, fires i mercats, rutes i experiències
turístiques, festes i campanyes gastronòmiques, col·lectius de cuina, gremis,
centres de recerca i formació, equipaments, organitzacions professionals i altres
associacions. Sumar esforços entre totes aquestes iniciatives i agents,
enfortir i consolidar el marc de col·laboracions, i donar-los-hi major
visibilitat a Catalunya, a Europa i al món.
Enguany Catalunya ha obtingut el
títol de Regió Europea de la Gastronomia
2016, una distinció que s’atorga cada any a dos o tres territoris europeus.
Cada territori ha de desenvolupar un programa d’esdeveniments que l’ha d’ajudar
a tenir més visibilitat, viabilitat, cohesió social i sostenibilitat.
La Regió Europea de la
Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees
i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i
Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.
Info: Agència Catalana de Turisme
Fotos: Cal Perelló de l'Ametlla, Consell Comarcal de la Segarra i Mariajosep Jové
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada