El 2016 serà l'any dedicat a la Gastronomia i l'Enoturisme a Catalunya


En el transcurs de la Nit del Turisme, celebrada ahir al Museu d’Art Nacional de Catalunya, que es celebra cada any coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, es va anunciar que el 2016 serà l’any de la Gastronomia i l’Enoturisme a Catalunya. 


L’objectiu de Catalunya durant el 2016 és promoure la gastronomia i els productes alimentaris catalans com a elements essencials de la identitat del país i de la promoció turística. Es promouran els productes locals, la cuina i el territori com una eina per al desenvolupament sostenible.



Aquest esdeveniment posa de manifest que la gastronomia és l’herència cultural de Catalunya i que, actualment, la cuina catalana està liderant la gastronomia internacional. En aquest sentit, l’objectiu és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalana com elements essencials de la identitat del país. 



L’any de la gastronomia i l’enoturisme pretén ser un projecte el més inclusiu possible, amb entitats, agents i persones del país que treballen per promoure la gastronomia catalana. El sector agroalimentari i gastronòmic català abraça un amplíssim i divers teixit d’iniciatives, produccions i elaboracions agroalimentàries de qualitat, fires i mercats, rutes i experiències turístiques, festes i campanyes gastronòmiques, col·lectius de cuina, gremis, centres de recerca i formació, equipaments, organitzacions professionals i altres associacions. Sumar esforços entre totes aquestes iniciatives i agents, enfortir i consolidar el marc de col·laboracions, i donar-los-hi major visibilitat a Catalunya, a Europa i al món. 



Enguany Catalunya ha obtingut el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016, una distinció que s’atorga cada any a dos o tres territoris europeus. Cada territori ha de desenvolupar un programa d’esdeveniments que l’ha d’ajudar a tenir més visibilitat, viabilitat, cohesió social i sostenibilitat.



La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.


Info: Agència Catalana de Turisme
Fotos: Cal Perelló de l'Ametlla, Consell Comarcal de la Segarra i Mariajosep Jové 

Comentaris