La Segarra sense presses

3a Caminada de la Marinada


La Caminada de la Marinada va néixer l’any 2014 amb la finalitat de donar a conèixer el municipi de Sant Guim de Freixenet. Aquest municipi, a l’Altiplà de la Segarra, és ric en patrimoni natural i cultural i la millor manera de descobrir-lo és sense presses, mitjançant una experiència senderista adreça a tots els públics.  

El diumenge 17 d’abril, la tercera edició de la Caminada de la Marinada ens permetrà visitar els nuclis del municipi en un recorregut de 33 quilòmetres (traçat llarg) o 12 (traçat curt). Ambdós traçats recorrent camins i senders històrics. El punt de partida i arribada és l’estació de Sant Guim i el circuit té el sentit de les agulles del rellotge.

A més de la descoberta del territori i de l’atractiu de la caminada, es té la possibilitat de participar en el concurs de fotografia, en la gimcana “Quina planta és” i en la gimcana “1000 anys d’història”.


Per inscripcions i més informació: ENLLAÇ 


35a Caminada Popular de Torà 


El 24 d’abril tindrà lloc la 35a Caminada Popular de Torà. El recorregut de la caminada ofereix dues possibilitats: la ruta llarga, 20 quilòmetres, i la curta, 10 quilòmetres. La sortida serà a les 9 del matí de les piscines de Torà. 

Una de les finalitats de la Caminada Popular de Torà és donar a conèixer l’ampli municipi toranès i les diferents variants i accessos al GR-170, el Gran Recorregut de la Vall del Llobregós.

La Caminada d’aquest any recorrerà, en part, per una de les variants i pel mateix GR.

L’ermita de Sant Donat, l’església de Santa Maria de Claret, l’ermita de Sant Pere de Figuerola i l’església de Sant Miquel de Fontanet constitueixen l’eix vertebrador de la ruta. Petits llogarets de culte que en alguns casos han quedat en desús però ajuden a conformar un paisatge caracteritzat per construccions d’arquitectura popular, marges, corriols, fondalades… testimonis d’una època en què es vivia sense pressa.


 Més informació ENLLAÇ

Comentaris

  1. Coneixer, compartir i fer salut. Gaudim de la primavera a la Segarra!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada