Rutes Gaspar de Portolà

La Diputació de Lleida crearà rutes turístiques vinculades a Gaspar de Portolà i Pere Fages que ajudaran a internacionalitzar l'oferta turística de les comarques de Lleida. 


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida treballa en iniciatives destinades a la internacionalització de les comarques lleidatanes. Una d’aquestes iniciatives aprofita la figura històrica de Gaspar de Portolà, primer governador de Califòrnia, nascut a Os de Balaguer fa tres-cents anys, i vinculat a diferents poblacions ponentines i del Pirineu.

Foto: Wikipedia

Un dels homes de confiança de Gaspar de Portolà, i també governador de Califòrnia, va ser Pere Fages.

Pere Fages va néixer a Guissona, el 1734, i va estudiar a la Universitat de Cervera. El 1762 va ingressar en la Companyia de Voluntaris de Catalunya i embarcà cap a Mèxic.
Sota les ordres de Gaspar de Portolà, va participar en la gran expedició que el 1770 va descobrir la badia de San Francisco. Va ser el segon governador militar de Nova Califòrnia (més tard Alta Califòrnia) entre 1770 i 1774, i governador de les dues Califòrnies de 1782 a 1791.

Per tant, una de les rutes vinculades a Portolà passarà per la Segarra, tenint com a epicentre Guissona.

Aquestes rutes, una vegada estructurades, ajudaran a la internacionalització de l’oferta turística de les comarques de Lleida.  

Comentaris