Que no t’enviïn més postals, viu-les!

Et proposem una passejada al voltant de les Pallargues. Un recorregut que van fer, el dissabte 20 de maig de 2017, un grup d’instagramers. L’Instawalk, organitzat pel Patronat de Turisme de les Terres de Lleida i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra tenia com a motiu la Pedra Seca


L'itinerari té gairebé 9 quilòmetres i coincideix, en la major part del recorregut, amb la Ruta de la Pleta. Aquesta ruta agafa el nom de les construccions rurals destinades a guardar-hi el bestiar i que constitueixen una de les manifestacions més genuïnes de l’arquitectura popular de la Segarra. 

Però també hi trobaràs cabanes de volta, cabanes de teula, murs de pedra en sec i un paisatge esplèndid. 



Si t’atures a reposar a l’ombra d’una paret de marge o a observar una cabana de volta, deixat acompanyar per les paraules de Joan Margarit i Jordi Pàmias; et recomanem els poemes Murs de pedra en sec” i “Camí”.  

Les olors són un altre dels atractius de la passejada. Com diu Josep M. Espinàs: “...les plantes i matolls de l’altiplà: el fonoll, el romaní, l’espígol que perfumen l’aire i tonifiquen la respiració pels camins de la Segarra.



Si decideixes seguir la nostra recomanació, aquí tens l’enllaç perquè puguis fer la ruta connectant el gps https://drive.google.com/open?id=1w0fGiwUAcLAAjiisF7Iw-x5QVvQ&usp=sharing. A més, t'hem preparat música. En cada punt hi ha la fotografia de la cabana, pleta o paret de marge, segons correspongui, on podràs connectar i punxar la música de cada espai mitjançant l'aplicació mòbil de spotify: https://open.spotify.com/user/miquelparramon/playlist/5yiF15x46oAZWC7mpMhpjX

 T’ho perdràs? 


Comentaris