Set motius per descobrir la Segarra a cada pedalada

Si decideixes recórrer la Segarra sense presses, quedaràs sorprès per una terra que canvia de fesomia al ritme de les estacions. 

La Segarra posa al teu abast un conjunt de rutes perfectament senyalitzades i adaptades a totes les possibilitats i a tots els interessos. Et donem set motius perquè la descobreixis a cada pedalada.

1. La millor època de l'any. La primavera i la tardor són la millor època de l’any per gaudir de la Segarra. La temperatura és agradable, el dia és llarg, les postes de sol magnífiques i el paisatge està en el seu millor moment.


    Foto: Mariajosep Jové

2.  Moltes opcions de recorregut.  La Segarra té quilòmetres de camins. Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra et proposem escollir entre diverses rutes que trobaràs a la web deturisme la Segarra. 


  3.  Un relleu amable. La Segarra no es caracteritza per grans desnivells del terreny, sinó per un relleu de planells,  tossals aïllats i amplies depressions. Llevat del nord de la comarca els paisatges són més agrestes, amb relleus trencats que posen a prova les cames dels ciclistes.  

4. Molt per conèixer. Imagina tot el que pots veure i gaudir a la comarca en una escapada sense presses. La Segarra és una terra de contrastos i ens permet descobrir paisatges canviants lligats al cicle vegetatiu dels conreus. El paisatge rural de la comarca s’adiu perfectament al seu patrimoni històric. Un patrimoni fet d’edificacions modernistes, de castells-palau, de grans santuaris i de petites capelles. 


Foto: @Catalunyaexperience


  5.  Estar en contacte amb la natura. Si t'agrada la natura, recórrer la Segarra en bicicleta és l'activitat perfecta per a tu. Et sorprendrà la vida natural que pot haver-hi a molt poca distància de casa teva. Veuràs els extensos camps de cereal clapats de bosc, respiraràs aire pur i si prestes la suficient atenció, escoltaràs l'alegre cantar d'un ocell i pot ser que vegis algun animal de la zona.


    Foto: Lluís Sarri Capdevila

      6. Faràs amics. Encara que surtis només amb la teva bicicleta, tard o d'hora acabaràs acompanyat d'altres ciclistes. La pràctica de la bicicleta t'ajudarà a conèixer a altres persones que comparteixen els mateixos interessos que tu.

        7.   El merescut premi a l’arribar a la meta. L'última de les set raons per practicar bicicleta a la Segarra, però no per això la menys important, és el merescut i esperat àpat en acabar o a mig recorregut. Als restaurants i bars de la comarca et preparant des del típic entrepà fins a l’esmorzar de forquilla que t’ajudarà a recuperar forces. Una merescuda recompensa. 

                       Foto: Hostal Jaumet 

   
Fotos: Mariajosep Jové, @Catalunyaexperience @LluisSarriCapdevila,Hostal Jaumet 




Comentaris

  1. La Segarra és encantadora totes les èpoques de l'any però, ara a la primavera de finals de maig i primers de juny es barregen els colors verds amb els grocs, un paisatge diferent, desconegut i preciós, que per apreciar-lo cal tenir pedals i sensibilitat! Molt bon post!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada