Set raons per passar les vacances d'estiu a la Segarra

Patrimoni, paisatge, cultura, tradició, gastronomia, festa…  un o diversos d’aquests atractius solen caracteritzar un destí turístic concret, però en poques ocasions es donen tots ells al mateix temps.  

Aquest és el cas de la Segarra que compta amb els ingredients perfectes per passar unes vacances en qualsevol època de l’any i, que a l’estiu es converteix en un indret molt especial.


Et donem 7 raons per passar les vacances d’estiu a la Segarra, però n’hi ha més.


1. Descobrir un patrimoni ric i divers

La Segarra ha tingut una llarga i intensa història. Les terres de la comarca han estat habitades continuadament des del Neolític i això ha conformat un patrimoni històric que inclou restes d’antigues ciutats romanes, torres de guaita, viles emmuralladesi castells medievals, castells-palau renaixentistes, grans santuaris i petites capelles, edificis modernistes entre altres elements que et sorprendran.

Foto: Mariajosep Jové

2. Compartir festes i tradicions 

Les formes de vida, a la Segarra, han anat evolucionant al llarg dels segles i han donat com a resultat una gran quantitat de tradicions i festes que expressen la identitat de la comarca.

A l’estiu, la Segarra et proposa l’experiència de viure amb la població autòctona algunes de les manifestacions festives més populars i multitudinàries, com el Mercat Romà de Guissona o l’Aquelarre de Cervera, sense oblidar la gran quantitat de festes majors durant els mesos d’estiu. 





El patrimoni històric, les tradicions i les festes combinen bé amb bons menjars, bons beures i productes de qualitat eixits de la terra i del treball de la seva gent. A la Segarra, la combinació és perfecta. Els obradors, els fogons i les taules t’ofereixen productes sans i bons que conserven el gust tradicional però que es renoven contínuament.

Una bona cuina, pastisseria, dolços i uns alcohols que et revitalitzaran si has passat el dia fruint del paisatge, descobrint el patrimoni de la comarca i compartint les nostres tradicions. 

Foto: Mariajosep Jové



La Segarra estesa per unes terres de relleus suaus i que conserven un caràcter eminentment rural, on cada revolt de camí i cada tros de conreu poden amagar una mostra del ric patrimoni comarcal, és el lloc ideal per ser recorregut a peu o en bicicleta.

Sense presses, quedaràs sorprès per una terra que canvia de fesomia al ritme de les estacions, a l’estiu podràs gaudir de tots els tons de l’ocre, mentre faràs un descobriment amb cada pas i cada pedalada.


5. Nits d'estiu

Les nits d’estiu a la Segarra t’ofereixen una programació cultural, lúdica i gastronòmica extensa que va des de les descobertes turístiques nocturnes a Guissona i Cervera fins a la festa Major de Sanaüja amb el famós castell de foc, passant per cinema a la fresca, concerts de música clàssica, els capvespres a la romana, nits de rock per als més joves i molt més.


6. Vacances al poble

“Diuen que el viatge més llunyà és el que es fa dins un mateix i, en certa manera, això és el que es fa quan es torna al poble”. 

Els psicòlegs afirmen que passar les vacances en un entorn diferent de l’habitual, però que es percep com a segur i familiar, permet passar uns moments d’introspecció i de valorar amb distància la vida.

La Segarra està esquitxada de petits pobles i d’allotjaments on et sentiràs acollit i recuperaràs la sensació de llibertat i d’identitat que a la ciutat has perdut.


7. Més enllà de sol i platja

L’estiu és molt més que sol i platja. La Segarra ofereix una proposta diferenciada als turistes que s’hi acosten.


En una època en què es tendeix a la globalització, la Segarra manté un caràcter propi i presenta una oferta que conserva tots els atractius que la caracteritzen i la converteixen en una destinació singular. 

Comentaris