Receptes per una nit d'Aquelarre

Si la nit de l'Aquelarre decidiu preparar un sopar a casa i teniu dubtes sobre quins seran els plats més adequats i com acompanyar-los, encara que això depèn de les preferències de cadascú, des d'aquí us proposen algunes receptes perquè la nit sigui perfecta.



Deliri Nocturn
Ingredients:
Brandy
Crema Irlandesa (Baileys®)
Galetes Oreo®
Gelat de Vainilla
Llet Condensada
Licor de Cafè
Ponx Crema
Xarop de Xocolata
En una batedora abocar 60 ml d de Bailey's, 45 ml de Ponx Crema, 45 ml de Brandy, 45 ml de Licor de Cafè, 2 cullerades grans de gelat de vainilla, un toc de llet condensada, un toc de xarop de xocolata i afegir dues galetes oreos. Servir en una copa prèviament refredada. Completar amb nata muntada i escampar pluja de xocolata.



Un hort del Carreró de les Bruixes
Ingredients:
Enciam
Canonges
2 pomes verdes
1 api
4 cullerades de nata líquida
Nous
1 llauna petita de pinya
1 tassa de maionesa
1 llimona
Tallar les pomes i treure-hi el cor, tallar a rodanxes fines i ruixar amb llimona. Pelar i tallar l'api a bocinets. Tallar la pinya a quadres. Barrejar mig pot de pinya amb la maionesa i la nata. En una enciamera posar l'enciam, els canonges, la poma, l'api, la pinya i les nous. Abocar la salsa a sobre i remenar suaument perquè tot quedi adobat.

Guardar a la nevera fins al moment de servir-ho.


Ous a la diablessa
Ingredients:
4 ous
Herbes aromàtiques (julivert, cebollí, estragó, cibulet...)
Pasta d'anxoves
Mostassa
1 cullerada de pebre vermell dolç
Mantega
Sal
Pebre negre
1 cullerada de tàperes
¼ l. nata ruixada amb llimona
1 tassa de maionesa

Bullir i pelar els ous. Tallar-los al llarg i separar els rovells de les clares. Trinxar els rovells amb una nou de mantega, les herbes picades, la sal, el pebre, la mostassa i la pasta d'anxoves. Posar aquesta pasta dintre el blanc dels ous, amb ajuda d'una mànega pastissera.
Barrejar la maonesa amb la nata, les tàperes i el pebrot, abocar en una plata i col·locar a sobre els ous farcits.
Es poden acompanyar amb pa torrat. I, si es vol, es poden servir calents. Per fer-ho es deixen una estona al forn calent.



Rotlles embruixats
Ingredients
4 bistecs prims de vedella
50 g de formatge gruyère ratllat
Pinyons
Panses
Sal
Pebre
Julivert
1 vas d'oli
75 g pernil dolç
1 got de vi blanc

Amanir la carn amb la sal i el pebre. Farcir amb el pernil, el formatge, els pinyons, les panses i el julivert, segons el gust.
Fer rotlles i tancar-los amb escuradents. Posar els rotlles en una plata amb oli i abocar-hi el vi. Deixar-ho coure a foc baix, tapat, durant 40 minuts.



Figues embriagades
Ingredients:
4 figues fresques i madures
1 dl de nata muntada
2 cullerades petites rases de sucre
1 dl de nata líquida
1 copeta de licor de menta
Fulles de menta.
Barrejar la nata muntada, la líquida, el sucre i el licor de menta fins a obtenir una crema. Rentar les figues, eixugar i partir per la meitat.
Guardar unes fulles de menta per guarnir i la resta es pica finament i s'afegeix a la crema.
Les figues se serveixen en copes, obertes, sobre la crema i adornades amb fulles de menta.
Fotos: @VídeoAquelarre @MariajosepJové

Comentaris