Set propostes de tardor a la Segarra

A la Segarra cada estació de l'any és una nova etapa on viure experiències diferents, tenir noves sensacions, gaudir de les bones vibracions de la natura i de la gent que ens espera sempre amb els braços oberts. 

Et presentem set propostes que et deixaran el millor dels records i seran el motiu perfecte per repetir una vegada i una altra.

1. Festa de Sant Miquel a Fontanet.

La primera proposta és una visita a Sant Miquel de Fontanet. El dia 29 de setembre, festivitat de Sant Miquel, en tindràs l'oportunitat.

Fontanet és un antic lloc situat a uns dos quilòmetres de Torà, al peu mateix de la carretera d'Ardèvol.
L'església de Sant Miquel, romànica del segle XII, és una petita joia del romànic de la Segarra. 
L'església pertany a la parròquia de Sant Gil de Torà i només s'hi celebra culte dues vegades l'any. Per la Festa de la Pedra, el mes de maig, i la diada de Sant Miquel, dia que l'antiga parròquia celebra la Festa Major. 

Foto: Mariajosep Jové Tarruell

+ info: tora.cat 

2. Caminada Infantil de Tardor

Cada vegada ens costa més i més motivar els nens i nenes a sortir de casa, desenganxar-los d'ordinadors, tauletes, televisió i mòbil per anar a fer un vol a l'aire lliure. Malgrat això, tots som conscients dels beneficis de l'exercici, l'aire lliure i la natura en el benestar psicològic i emocional de les criatures.

El Centre Excursionista de la Segarra et proposa, el dia 30 de setembre, una excursió amb nens. Es tracta d'una caminada de 10 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a la plaça Santa Anna de Cervera.

Foto: Centre Excursionista de la Segarra 

+ info CES 

3. XIII Festival de Música del Castell de Concabella 

El Festival de Música del Castell de Concabella, organitzat per l'associació cultural Amics del Castell de Concabella i l'Ajuntament dels Plans de Sió, ofereix els dissabtes 7, 21 i 28 d'octubre un programa que combina veterania i joventut en les interpretacions musicals seguint la característica d'edicions anteriors: una gran qualitat i un amor passional per la música. 

Foto: Castell de Concabella 


4. Concurs de Carbasses de Sedó 

De concursos n'hi ha molts però alguns de ben peculiars! Des de fa anys, Sedó organitza el Concurs de Carbasses Gegants i la Mostra de la Terra, una jornada dedicada als productes de proximitat, artesans i, com el seu nom indica, a les carabasses. 

El Concurs de Carbasses de Sedó se celebrarà el dia 8 d'octubre. 

Foto: Mariajosep Jové Tarruell


5. Cervera, Vila del Llibre

Després d'una primera edició que va retornar al carrer Major de Cervera la seva esplendor i protagonisme, la capital de la Segarra celebrarà el seu segon festival anual literari els dies 21 i 22 d'octubre.

Al llarg del cap de setmana, editorials independents, autors amb noms consagrats i novells de la Segarra i de la resta del país, activitats programades per a tots els públics: taules rodones i xerrades, tallers, espectacles poètics, musicals, teatrals; espai infantil amb contacontes, exposicions... faran les delícies dels segarrencs i dels visitants.

L'antic Museu del Blat, convertit en la seu oficial de la Vila del Llibre amb el nom de "Els encants del llibre", és el centre neuràlgic de les activitats de la Vila i durant tot l'any, espai de recollida i venda de llibre vell. 

Foto: Vila del Llibre


6. Diada Margenera

El fet casteller és una activitat tradicional que, al mateix temps, ha sabut adaptar-se als nous temps al llarg de més de 200 anys d'història. Actualment, el fet casteller ha aconseguit una gran acceptació i un alt valor simbòlic dins la societat catalana. 

A la Segarra, la colla castellera Margeners de Guissona ha sabut recollir l'esperit d'entitat oberta i inclusiva, solidària, participativa, democràtica i, sobretot, festiva.

Els dies 21 i 22 d'octubre celebren la seva festa, la Diada Margenera, acompanyats dels Castellers de Figueres i els Minyons de Terrassa. 

Foto: Ajuntament de Guissona


7. Ruta dels Turons

En aquesta època de l'any ens agrada practicar senderisme o BTT. Et proposem la Ruta dels Turons, una ruta circular amb punt de parida i d'arribada a Sant Antolí que rep el seu nom de les petites elevacions originades per l'erosió. 

En aquesta ruta hi trobaràs clapes de bosc entre amplis conreus, cases fortes, esglésies romàniques i restes d'antics castells.

Foto: Mariajosep Jové


Comentaris