Propostes per Setmana Santa a la Segarra

La Setmana Santa és una època ideal per visitar la Segarra, amb molts al·licients de gran valor cultural, paisatgístic i de lleure. A continuació us fem algunes propostes perquè trieu i remeneu.  


1. Visites als castells 

L'abundant nombre de castells, torres, cases fortes i viles closes que hi ha a la Segarra ha fet que, en ocasions, la comarca s'hagi anomenat "Terra de Castells". No cal dir que hi ha castells arreu de Catalunya, però la Segarra concentra una notable quantitat d'aquests elements, els quals, a més van tenir històricament una vida activa més llarga que les fortificacions d'altres indrets.

A diferència d'altres fortificacions d'origen medieval del país, els castells de la Segarra van romandre habitats i actuant com a centres de dominis senyorials després del final de l'Edat Mitjana.




2. Jazz al castell de Concabella 

El castell l de Concabella acull per segon any consecutiu un festival de jazz organitzat pels Amics del Castell de Concabella en col·laboració amb l’Ajuntament de Plans de Sió i els Amics del Castell de Concabella. 
Bill McHenry & Jaume Llombart seran els encarregats del proper concert.
Dia: dissabte 24 de març
Hora: 19:00 h.
Lloc: Castell de Concabella


3. 8è Festival de Pasqua de Cervera

Amb aquest festival la ciutat de Cervera esdevé la capital de la música clàssica catalana durant els dies festius de Setmana Santa. El festival té la singularitat d’estar centrat en els intèrprets i la música catalana i la voluntat de convertir-se en un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya. El festival defensa un espai per a la música clàssica i els valors que al llarg de la història ha significat. Alhora que l’obertura cap a nous formats de concerts i propostes de presentació per apropar la música al públic.


4. Mercadal de Divendres Sant a Torà 
La vila de Torà prepara un mercat el Divendres Sant que et traslladarà a més de cent anys enrere. L'objectiu és recuperar les tradicions mercadals del passat i oferir diversos productes artesans de qualitat. Al mercat es podran trobar des d'espardenyes, cistells de vímet, ceràmiques o roba fins a una gran varietat d'aliments produïts de manera tradicional i una gran mostra de formatges artesans.

Dia: divendres 30 de març
Hora: de les 9:30h a les 14:00h
Lloc: Torà (centre i nucli antic)
+ info: www.tora.cat


Foto: Tora-online

5. Mercat de la Passió de Cervera 
Mostra de la cultura comercial tradicional i artesana de les nostres terres, on podreu comprar productes alimentaris (formatges, vins, embotits...) i de tradició.
Dia: divendres 30 de març
Hora: de 10:00 a 14:00 h.
Lloc: Passeig Jaume Balmes

6. La Passió de Cervera 
Representació teatral que presenta la vida, la mort i la resurrecció de Crist, és un dels esdeveniments teatrals més importants del país i és reconeguda com la més antiga d’Europa.
A mitjan segle XVI, les noves directrius vaticanes derivades del concili de Trento van expulsar l’obra de l’interior del temple de Santa Maria, començant així un pelegrinatge de funcions per les places i els teatres de la ciutat. No se’n coneix interrupció fins a la Guerra Civil. Als anys quaranta, l’espectacle es va recuperar.
Dia: 24 i 30 de març i 8, 15 i 21 d’abril
Hora: 24 i 30 de març, de 16:00 a 20:00 h.; 8 i 15 d’abril, de 10:00 a 14:00 h.
Lloc: Gran Teatre de la Passió de Cervera



7. Temps d'Universitat 

Visites tetralitzades a la Universitat de Cervera
Per tal de donar a conèixer la història que hi ha darrere d'aquesta antiga institució, Turisme de Cervera organitza diverses visites teatralitzades protagonitzades per l’escultor Jaume Padró, autor del retaule de l'església de l'edifici, i el canceller, la màxima autoritat de la Universitat. L'obra dóna als espectadors el tractament d'estudiants i els expliquen la construcció de l'edifici, la vida universitària de l'època i els usos posteriors de l'edifici.
Dia: diumenge 1 d’abril
Hora: 12:00 h.
Lloc de trobada: Plaça de la Universitat
Per tal d'assistir-hi, s'ha de realitzar una reserva prèvia trucant al telèfon 973 53 44 42 o enviant un e-mail a turisme@cerverapaeria.cat . 



8. Museus i visites guiades 



9. Per tastar

Als forns de pa i a les pastisseries de la Segarra hi trobareu productes típics d’aquestes dates com els bunyols de Quaresma, panadons i mones de Pasqua.

Comentaris