Els allotjaments de la Segarra gaudeixen de bona salut.


La Segarra està de moda, i la bona salut del turisme n’és un bon exemple. L’última prova són les xifres de viatges registrats en els allotjaments de la comarca durant l’any 2017 i  constatades a través de la taxa turística. L’any passat es va tancar amb un augment de més del 13% respecte a l’any anterior.
Les Pletes
Aquesta tendència a l’alça del turisme, a La Segarra  es reflecteix en una amplia i variada oferta d’allotjaments. En la darrera actualització de la base de dades dels allotjaments comarcals, que s’ha dut a terme des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra,  s’ha constatat un augment d’establiments en les diferents tipologies i distribuïts arreu del territori segarrenc.
La Collita
Actualment, la comarca disposa de nou equipaments dins del grup hotels. És a dir, hotel, hostal, hostal rural o bed & breakfast, la majoria dels quals es troben a les poblacions més grans (Cervera, Guissona i Torà), però també a Fonollers (Granyanella), Palouet (Massoteres) i Claret (Torà).
Sis establiments d’apartaments turístics distribuïts entre Cervera, Lloberola (Biosca), Portell i Sant Ramon (Sant Ramon) i Hostafrancs (Els Plans de Sió).
Cal Raich
Els Habitatges d’ús Turístic gairebé arriben a la vintena i es reparteixen entre els municipis de Biosca (Biosca i Lloberola), Cervera (Cervera i La Cardosa), Montoliu (Vilagrasseta), Montonès (Mas de Bondia), Plans de Sió (El Canós), Ribera d’Ondara (Gramuntell), Sant Ramon (Portell), Torà i Torrefeta i Florejacs (Les Sitges i Sedó).
Torre de Mejanell 
El gruix més nombrós d’establiments s’emmarca en el grup d’Allotjaments rurals, essent més de trenta repartits en les modalitats de Casa de Pagès compartida, Casa de Pagès independent, masia i masoveria, i distribuïts en els municipis de Biosca (Biosca i Lloberola), Estarà (Mejanell), Montoliu (L’Ametla de Segarra), Massoteres (Massoteres i Palouet), Montornès (Montornès i Mas de Bondia), Les Oluges (Les Oluges i Montfalcó Murallat), Sant Guim de Freixenet (Sant Domí), Sant Guim de la Plana, Torà (Sant Serni i Vallferosa) i Torrefeta i Florejacs (Florejacs i Palou).
Ca la Munda
Completen l’oferta tres cases de colònies que es troben a Cervera, la Guàrdia-Lada (Montoliu de Segarra) i a Freixenet (Sant Guim de Freixenet) respectivament.
Amb una oferta de 68 allotjaments, distribuïts en diferents modalitats i repartits per tot el territori, La Segarra es posiciona com una destinació de turisme d’interior amb equipaments de qualitat adaptats a les necessitats dels diferents tipus de visitants.

Comentaris