Aquest Nadal, regala't benestar, regala't Segarra!


El benestar és un concepte vinculat a la qualitat de vida, és l’estat de qui se sent bé, té els sentits satisfets, té tranquil·litat d’esperit i és feliç. El benestar pot ser ben diferent per unes i altres persones. Per uns, ser feliç o sentir-se bé és gaudir d’una passejada per la natura, per altres ho és reunir-se al voltant d’una taula i un bon àpat, descobrir el patrimoni cultural o anar de compres.

Foto: @rboria

Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal treballem conjuntament amb tots els actors turístics de la comarca, públic i privats; així com amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i amb l’Agència Catalana de Turisme per tal de sumar esforços i fer de la nostra comarca una destinació turística sostenible que ofereix propostes memorables, una comarca que ofereixi benestar a totes aquelles persones que la visiten.

Foto: @paulapatsi
La Segarra, que pertany a la marca turística Terres de Lleida, compta amb un ampli ventall de propostes culturals que exposen i transmeten el passat, present i futur d’una comarca diversa: La història del nom és només un indici que la Segarra ha tingut una llarga i intensa història. Les terres de la comarca han estat habitades continuadament des del Neolític i això ha conformat un patrimoni històric que inclou restes d’antigues ciutats romanes, torres de guaita, viles emmurallades i castells medievals, castells-palau renaixentistes, grans santuaris i petites capelles, edificis modernistes, entre altres elements que sempre sorprenen el visitant.

Foto: Cal Perelló 
També són patrimoni segarrenc les creus de terme i les construccions de pedra seca, com els bancals de cultiu, les cabanes i les pletes per al bestiar, formes d’arquitectura popular que es troben arreu i que ens parlen d’una saviesa mantinguda al llarg dels segles.

Conscient de la riquesa i varietat del seu patrimoni, la Segarra també posa a l’abast del visitant els instruments per comprendre’l i poder-ne fruir, en forma de moderns museus, col·leccions obertes al públic i altres equipaments culturals.

Unes formes de vida que han anat evolucionant al llarg dels segles han donat com a resultat una gran quantitat de tradicions i festes, arrelades en el quefer antic, en què s’expressa la identitat de la comarca.

Foto: Marc Castellà Bové
Al costat d’aquestes manifestacions de la cultura tradicional, la Segarra continua creant noves festes i formes de lleure al ritme dels temps actuals, noves manifestacions culturals viscudes per tota la població i que estan destinades, amb el temps, a esdevenir elles mateixes tradicions.

La Segarra proposa al visitant l’experiència de viure amb la població autòctona aquestes manifestacions culturals i formar-ne part. Els segarrencs i les segarrenques, amb els gegants, els caps grossos, els cavallets, els dracs i cuques, l’esperen amb els braços oberts!

Foto: Castell de la Cardosa
El patrimoni històric, les tradicions i les festes combinen bé amb bons menjars, bons beures i productes de qualitat eixits de la terra i del treball de la seva gent. A la Segarra, la combinació és perfecta.

Foto: Gòtic de Torà 



Comentaris