T'agradaria passar unes vacances de Setmana Santa diferents? A la Segarra tenim varies propostes


S'apropa la Setmana Santa  i potser teniu ganes de viure unes vacances diferents. És per això que us volem parlar de les propostes que us ofereix la Segarra.

Mariajosep Jové-Tarruell

Visites als castells

L'abundant nombre de castells, torres, cases fortes i viles closes que hi ha a la Segarra ha fet que, en ocasions, la comarca s'hagi anomenat "Terra de Castells". No cal dir que hi ha castells arreu de Catalunya, però la Segarra concentra una notable quantitat d'aquests elements, els quals, a més van tenir històricament una vida activa més llarga que les fortificacions d'altres indrets.


Horaris dels castells Setmana Santa 


9è Festival de Pasqua de Cervera 

Amb aquest festival la ciutat de Cervera esdevé la capital de la música clàssica catalana durant els dies festius de Setmana Santa. El festival té la singularitat d’estar centrat en els intèrprets i la música catalana i la voluntat de convertir-se en un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya. El festival defensa un espai per a la música clàssica i els valors que al llarg de la història ha significat. Alhora que l’obertura cap a nous formats de concerts i propostes de presentació per apropar la música al públic.


Festival de Pasqua de Cervera

Mercadal de Divendres Sant a Torà 

La vila de Torà prepara un mercat el Divendres Sant que et traslladarà a més de cent anys enrere. L'objectiu és recuperar les tradicions mercadals del passat i oferir diversos productes artesans de qualitat. Al mercat es podran trobar des d'espardenyes, cistells de vímet, ceràmiques o roba fins a una gran varietat d'aliments produïts de manera tradicional i una gran mostra de formatges artesans.
Dia: divendres 19 d’abril
Hora: de les 9:30h a les 14:00h
Lloc: centre i nucli antic de la Vila 
+ info: www.tora.cat



Visites als espais de divulgació dels oficis tradicionals i artesanals de Torà

Casa de Cultura Cal Gegó
Visita a la casa i les diferents exposicions. A la planta baixa exposició permanent “Del tros al forn, el viatge del pa”, on s’exposen les eines i maquinària de segar i batre utilitzades fins a mitjans del segle XX i peces arqueològiques utilitzades per moldre el gra i altres estris relacionats amb les feines de la pagesia.
Al primer pis, exposició temporal d’antics oficis: “Tallar, cosir, planxar”.
A la sala de projeccions, muntatge audiovisual: “El nostre patrimoni: Esglésies, primera part”.
Carrer de Baix, 8

Molí de la Font
Del molí de l’oli del comú de Torà, construït a mitjans del segle XVIII a la plaça de la Font, es conserva gran part de l’estructura.
A més del molí d’oli, es pot visitar l’exposició temporal “La Font, abans i després” on es mostra la història de la plaça abans i després de la construcció de la font i el safareig de la vila.
Pl. de la Font, 16

Museu Fusteria Cal Ventureta
El museu està situat en l’antiga fusteria Cal Ventureta des del segle XIX fins als anys 1980. S’ha recreat la fusteria amb nombroses eines.
Pl. de l’Hostal, 6

Forn de la Vila, Museu del Pa 
L’antic forn comunal de Torà es va construir l’any 1632. Actualment és el museu del pa on s’hi exposen mobles i estris propis de l’ofici de forner, a més d’una interessant mostra de productes elaborats en aquestes terres.
Carrer del Forn, 2

Visites als quatre espais: 
Dia: 19 d’abril
Horari: de 10:30 h a 13:30 h. 


Ajuntament de Torà 


Mercat de la Passió de Cervera 

Mostra de la cultura comercial tradicional i artesana de les nostres terres, on podreu comprar productes alimentaris (formatges, vins, embotits...) i de tradició.

Dia: divendres 19 d’abril
Hora: de 10:00 a 14:00 h.
Lloc: Passeig Jaume Balmes

Lo Carranquer 

La Passió de Cervera

Representació teatral que presenta la vida, la mort i la resurrecció de Crist, és un dels esdeveniments teatrals més importants del país i és reconeguda com la més antiga d’Europa.

A mitjan segle XVI, les noves directrius vaticanes derivades del concili de Trento van expulsar l’obra de l’interior del temple de Santa Maria, començant així un pelegrinatge de funcions per les places i els teatres de la ciutat. No se’n coneix interrupció fins a la Guerra Civil. Als anys quaranta, l’espectacle es va recuperar.
Dia: 7, 13, 19 i 27  d’abril
Hora: 13, 19 i 27 d’abril, de 16:00 a 20:00 h.; 7 d’abril, de 10:00 a 14:00 h.
Lloc: Gran Teatre de la Passió de Cervera

El punt Avui 

Muralles, Bruixots i Carrerons 

Visita interpretada al voltant del nucli antic de Cervera
Punt de trobada a la Plaça de Santa Anna.
Dia: divendres 19 d’abril
Hora: 12:30 h
Lloc: Punt de trobada, plaça Santa Anna
Places limitades.
Reserva prèvia a Turisme de Cervera: telèfon 973 53 44 42 i turisme@cerverapaeria.cat  

On és la Iunia?

El misteri de Iesso
Visita teatralitzada que situa als visitants dins el museu on coneixen a dos personatges en Titus Inquisitivus, un noble romà enviat pel Governador per investigar la desaparició de Iunia, la filla d’un dels homes més rics de Iesso. I en Cornelius Augurus un endevinador que l’acompanyarà en aquesta investigació. Aquests dos personatges portaran el visitant a recórrer el parc arqueològic descobrint els escenaris de la misteriosa desaparició de Iunia: la muralla, la porta nord de la ciutat, la casa senyorial i les termes.
Dia: dissabte 20 d’abril
Hora: 12:00 h

Reserva prèvia a museu@guissona.cat i al telèfon 973 55 14 14

Museu de Guissona

Temps d'Universitat

Visites tetralitzades a la Universitat de Cervera
Per tal de donar a conèixer la història que hi ha darrere d'aquesta antiga institució, Turisme de Cervera organitza diverses visites teatralitzades protagonitzades per l’escultor Jaume Padró, autor del retaule de l'església de l'edifici, i el canceller, la màxima autoritat de la Universitat. L'obra dóna als espectadors el tractament d'estudiants i els expliquen la construcció de l'edifici, la vida universitària de l'època i els usos posteriors de l'edifici.
Dia: diumenge 21 d’abril
Hora: 12:00 h.
Lloc de trobada: Plaça de la Universitat

Per tal d'assistir-hi, s'ha de realitzar una reserva prèvia trucant al telèfon 973 53 44 42 o enviant un e-mail a turisme@cerverapaeria.cat .  


Comentaris