Tranquil·litat i bons aliments
Necessitat de defensar el patrimoni agroalimentari.
L'agricultura ha estat durant segles la base de
l'economia de la comarca. A la Segarra, alguns pagesos i artesants han fet
perviure l'activitat i encara hi podem trobar làctics, confitures, embotits,
pa, pasta fresca... de primera qualitat.
Aquests productes de proximitat, amb denominació d'orígen
o ecològics els trobem només en determinades èpoques de l'any. Això, pot
semblar un inconvenient per qui els vulgui degustar en qualsevol estació, però
tenen el valor afegit de ser un producte que quan es consumeix només fa unes
hores que encara estava unit a la terra. Són productes frescos i de qualitat
que conserven de manera natural els seus nutrients. A la vegada aquest tipus de
productes contribueixen directament a l'economia local, en el manteniment del
paisatge agrari i en la identitat de la gastronomia de la comarca.
Per aquest motiu el Consell Comarcal ha organitzat unes
jornades estructurades en tres sessions amb l'objectiu de donar a conèixer els
beneficis de la incorporació i la promoció del producte que es fa en un
territori a través de les cartes i menús dels restaurants i establiments
turístics del mateix territori. La creació de sinèrgies pot aportar beneficis a
les dues parts, donar valor afegit al producte que s'ofereix i fer créixer el
valor de la marca Segarra.
Les tres sessions tindran lloc a la sala Cippa del
Sindicat de Cervera
DILLUNS, 22 D’OCTUBRE, A LES 19h
Per què incorporar el producte local al meu restaurant? A
càrrec del cuiner i assessor gastronòmic
Pep Nogué.
Presentació dels productes agroalimentaris de la Segarra
DIJOUS, 25 D’OCTUBRE, A LES 17h
Restaurants Slow Food i km 0. A càrred d’Enric Millà,
cuiner i assessor gastronòmic.
Demostració i degustació: elaboració de plats innovadors
fets amb productes de la Segarra.
DILLUNS, 5 DE NOVEMBRE, A LES 17h
Casos pràctics: restaurants Km 0: L’ús de productes
locals com a element diferenciador.
Degustació dels plats cuinats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada