Camina i emociona't pel GR del Llobregós




Us proposem conèixer i gaudir la Segarra al ritme que marquen les vostres cames. No hi fa res si us atureu a fer una foto, o a esmorzar tranquil·lament sota un arbre. Ni si a mig camí feu parada i fonda. És així, amb calma, com arriben les descobertes, les emocions i els records que ens empenyen a repetir l'experiència. 

El riu Llobregós neix als contraforts dels relleus de la Molsosa i de Boixadors, a la comarca de l'Anoia. Recull, a la Segarra, les aigües dels termes d'Ivorra, Torà, Biosca, Sanaüja i part de les de Florejacs. Les aigües del Llobregós desemboquen al Segre just després que aquest arriba a la població de Ponts.

Aquest riu de cabal humil i poc recorregut té una gran riquesa paisatgística, natural i cultural per aquest motiu L'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) ha dissenyat i senyalitzat el GR del Llobregós. Es tracta d'un sender amb un recorregut de 65 quilòmetres que inclou els municipis segarrencs de Torà, Ivorra, Massoteres i Biosca, a més del municipi de Pinós al Solsonès.

Les serres de l'Aguda i de Pinós li proporcionen dos espais ben delimitats: al nord, el paisatge típic solsonenc on predominen les obagues de bosc de pi i roure alternats amb claps de camps de conreu i masies. Al sud del GR, el paisatge és típicament segarrenc. La plana del riu Llobregós, on s'hi conrea blat i  ordi, dóna pas a les guixeres dels altiplans d'Ivorra, Palouet i Biosca.

L'orografia del terreny permet recórrer el sender a peu i en bicicleta. Si us decidiu per fer-lo caminant no haureu de salvar cap espai que requereixi tècniques de muntanya.

La ruta comença i acaba a Torà. Per poder fer la ruta sense problemes us podeu baixar els traks i waypoints del gps a http://www.lasegarra.org/GR-Vall-del-Llobreg%C3%B3s-102.html
  





Comentaris