Lo Cercacurts



El 8è festival de curtmetratges de Montornès de Segarra bat rècords de participació.


Lo Cercacurts, neix d’una trobada entre amants del setè art dins un mateix entorn: Montornès de Segarra, una pintoresca població aturonada que presideix la vall de Cercavins solcada pel riu que bateja l’orònim i que ha inspirat el nom d’un festival que cerca films curts, preferentment de temàtica rural.  El Festival és la comunió de dues passions: l’amor per un poble i l’entusiasme per l’art del curtmetratge.
El certamen és obert a tot tipus de públic amb imaginació per dur a terme un film de curta durada amb preferència per la temàtica rural però que també admet curtmetratges de temàtica lliure.
La finalitat de Lo Cercacurts és promoure l’art del curtmetratge i alhora difondre els atractius de Montornès i de la comarca de la Segarra. 

 


Lo Cercacurts es va iniciar l’any 2007. L’edició d’enguany, la vuitena, que se celebrarà del 4 al 13 de juliol, va ser presentat en roda de premsa a la sala Montsuar de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). L’acte de presentació va comptar amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, de l’alcaldessa de Montornès de Segarra, Marta Huguet, i el director del festival, Robert García. 





El format del festival consta de cinc sessions de projeccions de curtmetratges en les categories de públic, rural, lliure, Terres de Lleida i català.
Al llarg de les edicions celebrades, el certament ha deixat un pòsit de creativitat, de tècnica audiovisual i narrativa, a més d’un bagatge històric i del valor social que transmet el festival donat que s’identifica amb la creença en les possibilitats pròpies i en les conviccions arrelades al territori. També cal destacar el coratge i l’aposta dels organitzadors per un format molt original i totalment aconseguit.





En la present edició, i vist l’èxit de participació en les anteriors, s’ha mantingut l’experiència d’expandir el festival a altres municipis com Guissona, Florejacs o Tàrrega.
Des de l’organització es valora molt positivament la qualitat dels treballs presentats tant a nivell professional, tècnic i creatiu.






Enguany el jurat a estat presidit, com en anteriors edicions, per la directora i vicepresidenta de l’acadèmia del cinema espanyol, Judith Colell, i haurà d’escollir entre una trentena d’obres finalistes de les 380 presentades. Els films que participen en el festival són de procedència catalana, de l’estat espanyol, França i Anglaterra. Cal destacar que en la present edició, gràcies al fet que les obres es podien presentar a través de dues plataformes digitals diferents, s’ha incrementat molt el nombre d’obres i també la seva localització.




Fotos: Lo Cercacurts


Comentaris