FESTA DEL BATRE I 1ª FIRA DE LA CERVESA



#collitasegarra

 



El proper dissabte 9 d’agost se celebrarà  a Sant Antolí, la Segarra, la Festa del Batre que aquest any presenta com a novetat la I Fira de la Cervesa Artesana. 


Durant tota la jornada es portarà a terme activitats relacionades al món agrari i rural amb una programació adreçada a tots els públics.


Una de les grans novetats del programa d’enguany és la I Fira de la Cervesa Artesana. La filosofia de la fira passa per promoure el valor de la collita a la Segarra, com a comarca eminentment rural, cerealística, com a matèria primera per a la elaboració de productes artesans de qualitat oferint al públic una proposta gastronòmica de proximitat, artesana i de qualitat. 







La Fira neix amb la voluntat de cervesers, Associació de Traginers de Ribera d’Ondara i de les administracions que hi col·laboren de fer-ne  una cita anual que vagi creixent tant en nombre de participants com en activitats ofertades. I un objectiu final més, donar valor al fet del segar i del batre a la Segarra.








Per acollir els cervesers participants s’ha condicionat els espais de l’antic Cine i les Moreres on podreu degustar les cerveses amb una decoració molt peculiar per l’ocasió. Es tracta d’espais avantguardistes i rurals dels anys 60.


D’altra banda, la tradicional Festa del Batre s’iniciarà a les 8 del matí amb la trobada a l’Era del Ceguet per preparar les garbes per la batuda. Després de l’estesa de garbes es farà l’esmorzar tradicional del batre. Durant tot el dia hi haurà diverses activitats de la batuda, des de la batuda  amb l’ajuda d’animals de tir, passant per l’activitat de ventar, aperitiu al migdia amb llesquetes de rostoll de km 0, ventada pels més petits, xocolatada infantil, fins a vols en globus i sopar popular. No hi faltarà l’actuació musical que anirà a càrrec de la banda targarina Naraina que presentarà el seu tercer treball discogràfic Ara toca volar.
 









 

En última instància, la idea és que la Festa del Batre i la Fira de la Cervesa de Ribera d’Ondara pugui convertir-se en punt de trobada, no només pels apassionats del món rural i de la cervesa artesana, sinó també d’un ampli ventall de visitants.
Els cervesers participants són: Espina de Ferro, Casa Dalmases, Poch’s, Palau, Bermell, La Selvaseria i Seelen Artesana. 


Aquesta activitat està organitzada per l’Associació de Traginers de Ribera d’Ondara i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ribera d’Ondara i de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra. A més del patrocini de:  Maquinària Agrícola Solsona, S.L. (New Holland Sanaüja); Maquinària Agrícola Segues, S.L.; Maquinària Agrícola Gidar; BonArea; El Pastoret de la Segarra i Construccions Bonet.


HASHTAG OFICIAL: #collitasegarra


https://www.youtube.com/watch?v=MynfSxf7-mw

PROGRAMA:
http://traginersvallondara.blogspot.com.es






Comentaris