Caminada de la Marinada

La Caminada de la Marinada va néixer el 2014, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic del municipi de Sant Guim de Freixenet, mitjançant una experiència senderista oberta a tothom.


Aquesta caminada és una volta circular que comença i acaba a la població de Sant Guim de Freixenet, i passa per tots els nuclis que conformen el municipi (Sant Domí, Castell de Santa Maria, les Masies de Melió, Altadill, Freixenet de Segarra, Sant Guim de la Rabassa, Palamós, la Tallada, Vilalta, Amorós i Sant Guim de Freixenet), seguint antics camins i senders.



Per tal de cobrir la demanda ciutadana d'un traçat adequat a tots els nivells de preparació física, s'ofereix la possibilitat de realitzar dues rutes: Versió Complerta, de 28 km. i la Versió Curta, de 14 km. En ambdues versions la dificultat és moderada.

Els dorsals, tant per les persones que s'han inscrit prèviament com els que s'inscriuen en el mateix moment, es poden recollir el dissabte 11 d'abril(de 9 a 14h i de 17 a 20h) i el diumenge 12 d'abril (de 7 a 7.30h.) a l'agrobotiga Sikarra Nostra de Sant Guim de Freixenet.
Juntament amb els dorsals, s'entregarà una targeta de pas que s'haurà d'anar segellant a cadascun dels 12 controls en la ruta de 28 km. i 7 controls en la de 14 km., que els participants aniran trobant a l'interior de cada nucli. Al punt d'arribada es farà entrega d'un obsequi.



Al llarg de la Caminada els participants podran enviar fotografies i participar al Concurs Fotogràfic de la II Caminada de la Marinada, a l'adreça electrònica de l'ajuntament de Sant Guim de Freixenet: ajuntament@santguim.cat. El termini de recepció de fotografies va del diumenge 12 d'abril al diumenge 19 d'abril.
Totes les fotografies rebudes seran exposades a l'agrobotiga Sikarra Nostra, durant tot el diumenge 26 d'abril. Seran valorades per un jurat format per tres membres de l'organització i atorgaran tres premis: al millor paisatge, a la millor arquitectura i a la més original. Les fotografies premiades, rebran com a obsequi un lot de productes de la comarca.


A més, la caminada de la Marinada, incorpora la possibilitat de participar en dues gimcanes culturals que permetran extreure el màxim divertiment durant la participació a la caminada. La primera gimcana, ens proposa un joc d'identificació i aprenentatge de la vegetació que ens trobarem al llarg de la ruta sota el nom de "Quina planta és?".
La segona gimcana "1000 anys d'història", proposa un joc de descoberta de la història de Sant Guim de Freixenet.

Tota la informació i les bases del concurs de fotografia i de les gimcanes el trobareu a www.caminadadelamarinada.wordpress.com


La Caminada de la Marinada està organitzada per l'Ajuntament de Sant Guim de Freixenet, l'Agrobotiga Sikarra Nostra i Art Sant Guim Vell.

Informació i fotografies extretes de: www.caminadadelamarinada.wordpress.com 

Comentaris