Propostes per passar la setmana Santa a la Segarra

La Segarra ofereix diverses possibilitats per la Setmana Santa. A més dels atractius habituals, aquests dies trobareu una gran diversitat d’activitats adequades per a tots els gustos i edats.  



Tarda del conte a Guissona 

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Guissona organitza el Dia del conte, enguany amb una capçalera de cartell impressionant Dàmiaris Gelabert que ens oferirà música, cançons i contes.

La tarda del dijous 24 serà una tarda farcida d’activitats: tallers de contes, presentacions, contacontes...




6è Festival de Pasqua de Cervera 

El Festival de Pasqua de Cervera  és un festival de música clàssica dedicat als intèrprets i a la música catalana. Aquesta especialitat el fa únic, singular i necessari en el nostre panorama musical.

Del 17 al 26 de març podrem gaudir a la capital de la Segarra d’unes jornades de concerts, però també de debats, tallers, projeccions i activitats al voltant de la música clàssica. Amb una programació per a grans i petits.



Mercadal de Divendres Sant a Torà

El nucli antic de Torà, cada Divendres Sant, recupera les tradicions mercadals del passat i ens ofereix productes artesans de qualitat i mostra dels oficis de fa cent anys com el d’espardenyer, sabater, cisteller, vidrier, ferrer...

Durant tot el matí es podrà visitar el Museu de la Fusteria, el Museu del Pa i l’exposició d’El Molí de la Font.

Més info: http://www.tora.cat/



La Passió de Cervera

Divendres 25 de març, a la tarda tindrà lloc la tradicional representació de la Passió al Gran Teatre de Cervera.

La col·laboració de 300 persones a l’escenari configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera que es remunten al segle XV.

A més, el divendres al matí, de 10 a 14h, se celebra el Mercat de la Passió al passeig Jaume Balmes de Cervera.




Visites als castells de la Segarra

L’abundant nombre de castells, torres, cases fortes i viles closes que hi ha a la Segarra ha fet que, a vegades, la comarca s’hagi anomenat “Terra de Castells”. No cal dir que hi ha castells arreu de Catalunya, però la Segarra concentra una notable quantitat d’aquests elements, els quals, a més van tenir històricament una vida activa més llarga que les fortificacions d’altres indrets. Les fortificacions de la Segarra tenen el seu origen a l’Edat Mitjana, en el context de l’expansió dels comtats catalans sobre la Marca o Frontera Superior d’al.Andalus, durant els segles XI-XII.

Cinc castells ens obren les seves portes i ens ofereixen visita guiada en els següents horaris: 



Representació de la Passió Medieval

La Passió de Cervera és la més antiga de les passions cinccentistes, data del 1534 i constitueix un dels textos dramàtics catalans més antics i més complets que han pervingut fins als nostres dies.

El dissabte 26 de març, a les 17,30 h, a l’església de Santa Maria de Cervera, tindrà lloc la representació. A més de la recuperació del text, es respectarà la iconografia medieval, el vestuari de l’època, la llengua (català antic), la il·luminació amb espelmes…




Fira de la Coca a Sanaüja

El diumenge de Pasqua, al matí, a la Plaça de Sanaüja els artesans flequers i pastissers sanaüjencs ens presentaran les seves famoses coques, especialment la coca de sucre o de forner.

La fira de la coca es complementa amb parades d’artesania 



Sortida natural

El Centre d’Interpretació Sikarra Nostra de Sant Guim de Freixenet ens proposa una sortida natural el diumenge dia 27.

De camí entre l’hivern i la primavera, és temps de brotar i treure noves fulles, és temps de créixer. Ja arriben de nou moltes aus migradores que retornen del seu viatge africà.

En aquesta sortida es descobrirà les fonts i deus on neix el riu Sió, i els sistemes que han fet servir la gent del país per l’aprofitament de l’aigua.




Caramelles

Cervera, Guissona i Ribera d’Ondara celebren les tradicionals caramelles pels carrers i places d’aquestes poblacions el diumenge  de Pasqua al matí.

Les caramelles són unes cançons populars típiques del diumenge de Pasqua per celebrar la bona nova de la resurrecció de Jesús, tot i que també tenen caràcter profà.





Comentaris