Us proposem la visita a quatre castells de la Segarra perquè gaudiu d'aquests dies festius

Per fi arriba el pont més llarg de l’any, “aqüeducte” en diuen alguns. Des de Turisme la Segarra us proposem la visita a quatre castells de la comarca perquè gaudiu d’aquests dies festius. 

1. Castell de Concabella 
Les primeres notícies del castell es remunten al segle XI. De seguida es dominat per la nissaga dels Concabella, que mantindran el senyoriu fins al segle XIV, moment a partir del qual passa a mans de diferents llinatges.




Actualment es tracta d’un gran castell renaixentista de planta quadrangular, amb grans finestrals i una torre a cadascuna de les acantonades de la que només se’n conserven dues.



A l’interior s’hi ubica el Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, que ens ofereix els paràmetres per entendre una part essencial de la nostra història: l’expansió feudal sobre l’al-Andalus, la creació d’una línia defensiva cristiana i la pervivència del règim senyorial a l’època moderna.



El visitant, a més , hi trobarà l’Espai Pedrolo i una exposició permanent sobre la flora i la fauna dels secans de Lleida.

Castell de Concabella
Pl. del Castell, s/n
25211 Concabella
Tel. 973 55 41 51


2. Castell de Florejacs
Arnau Mir de Tost, senyor d’Àger, va construir aquest castell al segle XI sobre una fortalesa més antiga. De fet, el seu nom té arrels iberes: loreac, elevació fortificada de les flors.



Avui el castell és un gran casal senyorial d’estil renaixentista, reformat al segle XVI, tot i que conserva elements medievals, com els murs de l’antiga muralla i una torre emmerletada de planta rectangular.



Les col·leccions que guarda el castell van des de joguines de diferents èpoques fins a armes, passant per mobles i objectes de decoració. Entre les armes destaca un estilet, l’única arma que, en la lluita cos a cos podria travessar la cota de malla dels cavallers.

Castell de Florejacs
Pl. del Castell, 1
25211 Florejacs
Tel. 973 40 20 45

3. Castell de les Pallargues
Les primeres referències al castell de les Pallargues es remunten al segle XI, quan el trobem documentat amb el nom d’Espallargues.


En els seus orígens el castell constava d’una torre de vigilància i poca cosa més, i estava aïllat en el punt més alt al costat del Sió. Progressivament, com a moltes altres construccions defensives, es va anar envoltant de cases per donar servei a les necessitats del seu senyor fins a formar un nucli urbà.



El castell actual pertany al tipus castell palau que tant abunda a la comarca de la Segarra.  Presenta una planta molt irregular fruit de diverses etapes constructives fins arribar a l’aspecte actual.

A més de l’interior, destaca l’arc gòtic de 13 metres de llum situat al cos central del castell.

Castell de les Pallargues
Prat de la Riba, 5
25212 les Pallargues
Tel. 973 52 00 41


4. Castell de Vicfred
L’actual edifici ens recorda més una bella residència senyorial que no pas un castell de frontera encara que aquest és el seu origen.



Esmentat des del 1079, va arribar a pertànyer a la coneguda nissaga dels Cardona. Al llarg de la seva història ha patit moltes restauracions a mesura que anava perdent la funció defensiva.


El que resta actualment és una mansió del segles XVII i XVIII amb una extensa col·lecció de pintura, tapissos, armes, instruments musicals i vestuari.

Castell de Vicfred
25211 Vicfred
Tel. 973 40 20 45

Horaris pont Immaculada:



Comentaris