Turisme rural: 5 mites desmitificats

La majoria de turistes que visiten la Segarra venen de Barcelona i àrea metropolitana, un tant per cent molt elevat s'allotgen en establiments de turisme rural que, d'altra banda, són els més nombrosos a la comarcal. Tot i així, en aquest article volem desmentir alguns tòpics sobre aquest tipus d'establiments.  



1.       Als pobles no hi ha res a veure
Aquest argument és un dels més utilitzats pels urbanites. Acostumats al ritme frenètic de les grans ciutats, pot semblar que el camp no ofereix res al viatger. A la Segarra existeixen pobles amb molt d'encant, història i cultura. Això sense comptar la infinitat de possibilitats que ofereixen els paratges naturals al voltant d'aquests pobles. Rutes per fer a peu, en bicicleta, observatoris d’aus, espais naturals…



2.      El turisme rural és inaccessible 
Probablement aquest és el mite menys fals de tots. És veritat que un dels reclams del turisme rural és allunyar-se de la civilització i aïllar-se en el silenci del camp. Això implica, que, en general, els establiments rurals siguin difícils d'accedir mitjançant transport públic i que gairebé sempre sigui necessari un vehicle privat per arribar a l'allotjament.

No obstant això, és veritat també que actualment hi ha turisme rural a pobles propers a llocs connectats amb les principals capitals mitjançant trens i busos. http://www.atmlleida.cat/horaris


3.   El turisme rural és car 
En aquest tipus de turisme, com en qualsevol altre, els preus dependran de moltíssims factors com la ubicació, la qualitat del servei de l'allotjament, la temporada, etcètera. Encara que també cal tenir en compte que els preus en els pobles solen ser molt més baixos que a les ciutats i que en general la relació qualitat-preu és més alta en una casa rural que en un hotel del mateix preu a una ciutat gran.


By:: Cal Xamora


4.  El turisme rural consisteix en reunir un grup d'amics i llogar una casa
És una possibilitat, però no només això. Existeixen tants tipus d'allotjaments rurals com a tipus de viatgers. A la Segarra trobareu petits hotels rural, cases que es lloguen senceres, petits apartaments… però en tots els casos el tractament més personalitzat, familiar i exquisit.


5.  Els allotjaments rurals no són tant macos com els hotels.
Igual que passa amb els hotels, apartaments i albergs, les cases rurals tenen diferents categories i la qualitat varia entre un establiment i un altre. Els allotjaments de tipus rural poden ser des de senzilles cases de poble fins a veritables palaus amb tot tipus d'instal·lacions com piscina o spa. 

By: Mas Puig de Vallferosa

Trobareu informació de tots els allotjaments de la Segarra en el següent enllaç:



Comentaris