Un equip de Airbnb visita l’Ametlla de Segarra per gravar un reportatge de l’experiència turística que ofereix Cal Perelló.

Des de fa poc més d’un any, unes dues mil persones de Catalunya i del món han visitat la Segarra gaudint d’una experiència eqüestre en contacte amb la natura, amb visites a pobles medievals i on la gastronomia té un paper molt important.

L’èxit d’aquesta experiència ha fet que un equip de la plataforma Airbnb es traslladés a la Segarra per gravar un reportatge de la vivència que tenen els turistes.


Foto Vicenç Roig Solé

Cal Perelló, a l’Ametlla de Segarra, acull turistes d’arreu de Catalunya, dels Estats Units i de més de vint-i-tres nacionalitats diferents (Austràlia, Xina, Japó, Israel, Malàisia, Canadà, Regne Unit, Rússia, Mèxic, Vietnam...) que acompanyats pel David Sandoval gaudeixen d’una vivència que consisteix a raspallar i ensellar els cavalls per cavalcar uns 15 quilòmetres entre sembrats de cereal, ametllers, oliveres i vinyes tot fent camí cap a pobles de la subcomarca de Comalats. De tornada a l’Ametlla, els hostes assaboreixen un dinar casolà amb productes de proximitat.



Aquesta experiència és una de les tres més buscades a Catalunya a través de la plataforma Airbnb. Per aquest motiu els seus responsables van voler conèixer de primera mà el que s’ofereix a l’Ametlla i enregistrar-ne un reportatge. El conseller comarcal de Turisme, Vicenç Roig, va assistir al rodatge i va tenir un canvi d’impressions amb els responsables de la experiència sobre la vivència de les experiències de més èxit i sobre el turisme a la Segarra.

Foto: Cal Perelló

Airbnb, fundada l’any 2008 a Califòrnia, permet publicar, descobrir i reservar diferents allotjaments i, des del 2016, experiències. Amb la incorporació d’activitats s’ha fet un pas més en promoure un tipus de turisme immersiu i experiencial que es presenta com una alternativa al turisme de masses.

Foto: Cal Perelló

Les experiències són activitats i rutes que organitzen els amfitrions. El contingut pot ser molt variat però totes fugen de la típica oferta convencional i massificada. L'usuari pot navegar i triar per les diferents propostes úniques que ofereix la plataforma. Els amfitrions comparteixen amb altres persones coneixements i habilitats i els ajuden a descobrir indrets d'una manera que no haurien pogut experimentar pel seu compte.

Comentaris