Trobada de tècnics de turisme dels Consells Comarcals de les Terres de Lleida per donar continuïtat al Projecte de Microconsultoria


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els tècnics de turisme dels Consell Comarcals que configuren la marca turística Terres de Lleida han mantingut una reunió de treball per avaluar i proposar accions que donin continuïtat al Projecte de Microconsultoria.

Patronat de Turisme

Un total de 1.020 persones han contractat alguns dels 39 paquets turístics estructurats que es van crear a les comarques de la plana de Lleida a partir de les jornades de microconsultoria impulsades pel Patronat de Turisme en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme i els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell. Aquesta és una de les principals dades de la reunió de balanç celebrada a la seu de la Diputació de Lleida per avaluar el funcionament d'aquest projecte, destinat a dinamitzar la zona de la plana de Lleida.

Igualment, s'ha constatat l'efecte multiplicador de la iniciativa, ja que cada vegada més persones fan servir els paquets combinats com un guió de viatge del qual extreuen idees i coneixen els recursos turístics més fiables per organitzar un viatge a mida i reservar directament els diferents establiments.

Turisme Segarra

Pel 2019 es preveu la creació de sis paquets estrella, un per cada comarca de Terres de Lleida. Aquest paquets estrella posaran de relleu l’element dinamitzador de cada territori. 

Una altra novetat d’enguany és la presentació al Centre Comarcal Lleidatà a Barcelona d’aquesta oferta turística, amb l’objectiu de donar-la a conèixer al públic final. Alhora que es distribuirà material informatiu i es faran campanyes de comunicació a col·lectius específics a través de diferents canals de comunicació.
També està previst editar un nou manual d’escapades adreçat a agències de viatges que comercialitzin escapades per a grups. L’objectiu d’aquest nou catàleg és oferir una eina pràctica de comercialització de l’oferta del territori als actors que venen serveis i paquets per a grups (generalment agències de viatges emissores).
Turisme Segarra
Com en anys anteriors, se segueix apostant per estar presents a Workshops (ACAVe Màlaga i Barcelona) i Fires de proximitat de BCN i rodalia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals: Fira de l’Ascensió de Granollers, Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet, Fira de Mostres de Girona, la Fira del Llibre de Muntanya de Vic, B Travel de Barcelona i el Mercat d’Escapades.
A la trobada es va acordar mantenir els 39 paquets estructurats a les plataformes digitals d’Ara Lleida (http://bookexperience.aralleida.com/), de l’Agència Catalana de Turisme i Turespaña.

Àrea de Turisme 
Consell Comarcal de la Segarra 

Comentaris