Millora de la senyalització de les rutes del Llobregós


Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra s’ha revisat i millorat la senyalització de les rutes de l’EIN de la Vall del Llobregós

Vicenç Roig
L’any 2018 es va realitzar una diagnosi per saber l’estat de conservació de les diferents rutes que es troben a la Vall del Llobregós, pel que fa a senyalització informativa i direccional.

Aquest mes de març s’han acabat les tasques de millora i reposició de les senyals direccionals de les quatre rutes incloses en el PEIN del Llobregós: la ruta del Molí del Cava, la de l’Obaga i Solana, la de les Gesses i la dels Aiguamolls de Granollers.

Vicenç Roig
Les tasques han consistit a substituir banderoles i senyals malmesos. Les obres s’han coordinat des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra, han anat a càrrec de l’Empresa Geosilva Projecte, SL, i s’ha finançat gràcies al suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Està previst que d’aquí a poc temps, en una segona fase d’actuació, es millorin els senyals explicatius de les quatre rutes.

Mariajosep Jové-Tarruell
El PEIN de la Vall del riu Llobregós, a la Segarra, compta amb una superfície total de 1.190 ha. Inclou part dels municipis de Biosca, Massoteres i Sanaüja. Aquest espai comprèn una de les zones guixenques més característiques i millor conservades de la Depressió Central Catalana. Al mateix temps, aquest espai forma part d'una unitat major de protecció, anomenada Valls del Sió - Llobregós que s'inclou dins de la xarxa europea d'espais Natura 2000.

La diversitat, bellesa i singularitat d'aquest territori i el seu poblament vegetal és científicament indiscutible.

Àrea de Turisme
Consell Comarcal de la Segarra.

Comentaris