Propostes per gaudir la tardor a la Segarra

 

Acabem el setembre, fa pocs dies que hem canviat d’estació, som a la tardor. L’esclat dels tons marrons, grocs, ocres i vermells ens il·lumina la vista i ens fa voler estar més en contacte amb la natura. A la Segarra cada estació de l’any és una nova etapa on viure experiències diferents, tenir noves sensacions, gaudir de bones vibracions de la natura i de la gent que ens espera sempre amb els braços obert.



1.       Concurs de carbasses i Mostra de la Terra a Sedó

El primer diumenge d’octubre se celebra el Concurs de Carbasses Gegants de Sedó i la fira artesanal que porta per nom Mostra de la Terra de productes gastronòmics i artesanals de KmO.

En aquest petit poble del municipi de Torrefeta i Florejacs, el dia de la fira, s’hi pot trobar tot tipus d’activitats lúdiques, culturals, gastronòmiques, tallers... i activitats pels més petits.



1.       GR 170 Vall del Llobregós

Us proposem conèixer i gaudir la Segarra al ritme que marquen les vostres cames. És així, amb calma, com arriben les descobertes i les emocions com les que trobareu si us endinseu pel GR 170 a la Vall del Llobregós, un recorregut de gran riquesa paisatgística, natural i cultural. Es tracta d’un sender de 65 quilòmetres que inclou cinc municipis segarrencs (Torà, Ivorra, Massoteres i Biosca) a més del municipi de Pinós, al Solsonès.

Al llarg del recorregut hi trobareu obagues de bosc de pi i roure alternants amb claps de camps de conreu. Del patrimoni arquitectònic destaquen la torre de Vallferosa, el nucli antic de Torà i Sant Miquel de Fontanet.

L’orografia del terreny permet fer el recorregut a peu i en bicicleta.




1.       Experiències entre vinyes

A la vall del Cercavins, al sud de la Segarra, hi trobareu la ruta del mateix nom. Es tracta d’un sender de 13 quilòmetres de recorregut que passa per un territori planer en què s’alternen clapes de bosc amb conreus de cereal, ametllers, oliveres i vinya.

A l’Ametlla de Segarra, just a meitat del recorregut, el Celler Comalats elabora vins ecològics amb DO Costers del Segre, subzona Vall del Corb, i ofereix experiències adaptades als qui els visiten com passejades entre vinyes, visita al celler, degustació de vins i esmorzars i dinars entre vinyes.




1.       Pícnic tranquil a la vora d’una riera

Al nord de la comarca de la Segarra, al terme de Sanaüja, trobem una petita àrea de lleure on podrem dinar de pícnic. És l’anomenada Font de Ferro, al costat de la riera de Sanaüja.

El conjunt és molt acollidor i ben ombrejat; el formen la font, un salt d’aigua amb el seu petit gorg i la zona d’esbarjo amb taules, bancs i gronxadors per la mainada.

El seu nom li ve donat pel sulfat ferrós que dóna el peculiar gust de ferro a l’aigua que brolla de la font.



Guissona és anomenat el Doll de la Segarra, un territori on el subsòl té les capes freàtiques d’aigua molt a prop, per aquest motiu, un dels llocs més agradables per fer un pícnic són les Fonts de l’Estany, existents ja en època romana per donar aigua a l’antiga ciutat de Iesso, tant a les cases com als horts.

En aquests dos indrets de la Segarra podrem gaudir d’arbres, colors, fulles, olor d’humitat... gaudir de la tardor, palpar-la, sentir-la. 




fotos: #bernatfuertes #aleixjovell #mariajosepjové

Comentaris