4 propostes per aprofitar les Jornades Europees de Patrimoni

 Activitats gratuïtes per gaudir de la cultura el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (les JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. Els nostres museus, equipaments, monuments, edificis d’interès i espais culturals programen nombroses activitats i experiències per descobrir el patrimoni cultural que tenim a la vora. Enguany, el lema és ‘Patrimoni sostenible’.


De ruta

El Museu de Guissona a organitzat una ruta resseguint les carlinades per la plana de Guissona amb Jaume Moya, autor del llibre De carlinades per la Segarra històrica. El recorregut passa per diferents espais de la vila, Gra, Ratera i Vicfred.

Data: dissabte 8, a les 9 h.

Lloc: Museu de Guissona (punt de trobada)

Inscripció prèvia: 973 55 14 14 /602 22 64 87 (WP) museu@guissona.cat 



Visita i diàlegs 

A Cervera, el Museu ens proposa una visita arqueològica al priorat de Sant Pere el Gros de la mà de l'arqueòleg Joan Ramon Rodríguez.

Data: dissabte 8, a les 12 h.

Lloc: Església de Sant Pere el Gros -Cervera-

A més, una visita narrada a l'exposició L'aliment de l'ànima de Carlota Herebia dins del projecte Diàlegs amb la Casa Duran.

Data: diumenge 9, a les 12 h.

Lloc: Casa Museu Duran i Sanpere -Cervera-

Reserva prèvia: reserva@museudecervera.cat 


Maresdedéus

La història de la Marededéu del castell i d'altres maresdedéus de Sanaüja i rodalies són les protagonistes de la jornada que organitza aquesta població segarrenca.

Data: dissabte 8, a les 18 h

Lloc: Local de la Gent Gran -Sanaüja- 


Torre de Vallferosa

Vallferosa es pot considerar l'element fortificat més genuí de l'època en què les terres septentrionals de l'actual comarca de la Segarra eren la frontera més avançada amb al-Andalus. Malgrat això, els últims estudis indiquen que no es tracta d'una torre militar, ja que no comunica amb cap altra, si no que es tractria d'un element de guaita o control. 

Data: dissabte 8 i diumenge 9, d'11 a 14 i de 17 a 19 h.

Lloc: Torre de Vallferosa 

Trobareu més informació i propostes a: https://patrimoni.gencat.cat 




Comentaris