II Jornada ElaboraDones a Granyena

 II Jornada “ElaboraDones de la Segarra”, promoguda pel Consell Comarcal i que va reunir productores, restauradores i generadores d’experiències a Granyena.


El 17 de juliol passat va tenir lloc a Granyena de Segarra la II Jornada “ElaboraDones de la Segarra” que va consistir en una visita guiada, en un taller i tast de productes elaborats per dones productores que hi van assistir.




L’acte, organitzat per les àrees de Turisme, de Promoció Econòmica i de Servei Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra, va comptar amb una dotzena de participants i va complir el triple objectiu del projecte. En primer lloc, promoure un espai de trobada per donar veu a projectes, pensar en la força de la xarxa i eliminar les limitacions de gènere. El segon objectiu és la formació en els diferents aspectes relacionats amb la gestió d’una empresa. I, finalment, el tercer objectiu és la familiarització amb el patrimoni segarrenc entre les participants.



La trobada i la formació va tenir lloc al local social de Granyena. La formació va consistir en el taller “Comunica amb identitat pròpia”, a càrrec de Blanca Creativa. La historiadora Mercè Salsench va guiar al grup per diferents espais de la vila de Granyena, com el castell, el campanar, l’antic molí d’oli, el portal del pou... La jornada es va cloure amb un tast de productes de proximitat. 




L’octubre de 2022, amb motiu del Dia de la Dona Rural, es va endegar el projecte ElaboraDones des de les tres àrees esmentades del Consell Comarcal de la Segarra. La primera acció va consistir en una campanya que va permetre conèixer productores i restauradores de la comarca a través de la presentació de sis maridatges. La segona fase ha consistit en la difusió de diferents experiències proposades per dones emprenedores que ens van permetre gaudir i descobrir diferents indrets i activitats que es duen a terme a la Segarra.




La primera jornada #ElaboraDones es va celebrar a les Pallargues (els Plans de Sió) i va consistir en un taller de fotografia a Instagram a càrrec de Rural Modernos i una visita al castell de les Pallargues.

Comentaris