Alta Segarra Cursa de Muntanya 17a Edició

Des de fa diset anys la cursa Alta Segarra, la segona més antiga de Lleida, és un referent entre les curses de muntanya de les nostres terres i del calendari català.



L’Alta Segarra està formada per quatre proves diferents: una cursa llarga, una cursa curta, una caminada i les curses infantils.

El recorregut de la cursa llarga, de més de 24 quilòmetres i 1200 metres de desnivell, es  desenvolupa per corriols tècnics, durs, però alhora divertits sempre seguint un perfil ben canviant.

El recorregut de la distància curta és de 10 quilòmetres i 450 metres de desnivell. La cursa manté el mateix esperit de la cursa llarga però amb una distància i dificultat  tècnica més apta per a participants menys experimentats. 



La caminada es desenvolupa pel mateix recorregut que la cursa curta. 

Per últim destacar les curses infantils. Són diferents proves adaptades en distància i dificultat a cada grup d’infants. Les curses infantils es realitzen amb el suport del Consell Esportiu de la Segarra (CES) i han participat més de cent nens i nenes en cada edició. 

Un valor afegit de la cursa és la implicació del poble de Sanaüja i de les seves entitats en les tasques organitzatives. Veïns, Diables, Grallers, ADF, caçadors... treballen per fer sentir als corredors el caliu d’estar com a casa.



Organització

La cursa és organitzada pel CES (Centre Excursionista de la Segarra) i el CEG (Centre Excursionista Guissonenc).

Aquestes dues entitats gaudeixen d’una elevada experiència en l’organització de diferents esdeveniments esportius com Marxa dels Castells de la Segarra. Una de les marxes de resistència més emblemàtiques i multitudinàries del calendari català.

 

Edicions Anteriors

La cursa ha anat creixent any rere any en nombre de corredors i en qualitat organitzativa. Més de 4000 participants han gaudit de l’Alta Segarra durant les anteriors 16 edicions. 

Molts anys s'ha participat dins el calendari oficial de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i hem format part del Circuit  Català de Curses de Muntanya. 
En la setena edició, fins i tot, es va organitzar el Campionat de Catalunya de Clubs de la FEEC que va reunir a la Segarra als millors corredors del país fent de Sanaüja el lloc de trobada d’aquest esport.




Informació facilitada per

Alta Segarra Cursa de Muntanya 
695 508 960 . 
xaviespi@gmail.com 
www.altasegarra.ces.ca

Fotos: Antonio Montroig i Dani Valero

Comentaris