El camí medieval dels Patamolls de Granollers ha estat l’escenari de la presentació de la cinquena edició del Festival SegaMots.

 

El passat 11 d’octubre, al camí dels Patamolls de Granollers de Segarra es va presentar la cinquena edició del Festival SegaMots, l’art de contar contes de viva veu, que es consolida com un dels esdeveniments de referència de la tardor Segarrenca. Van assistir a l’acte la consellera comarcal de cultura, Anna Rius; el paer en cap de Cervera, Jan Pomés; la regidora de cultura de l’Ajuntament de Guissona, Agnès Pla; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé; l’alcalde de Torrefeta i Florejacs, Josep M Castella i la directora artística del projecte Patrícia McGill.



Nascut a Cervera l’any 2019 amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana, el projecte consta de Contes a la Catxipanda per a escoles i residències; una proposta pedagògica que vincula museus i centres escolars i el Festival SegaMots que se celebrarà del 20 al 22 d’octubre. El Festival durà espectacles per a tots els públics a diferents municipis de la comarca i  dues sessions per a adults que, amb el nom de TastaMots mariden espectacle i tast. Una sessió es durà a terme a l’Espai Consciència de Guissona, divendres dia 20 i, l’altra al Tap Room de Casa Dalmases de Cervera el dissabte 21. Per assistir al TastaMots cal inscripció prèvia a festivalsegamots@gmail.com.



També comptarem amb una taula rodona al Castell de Concabella, que amb el títol “Sexe, amor i mort: les històries que volem sentir i les que ens atrevim a explicar” vol ser un espai de debat i reflexió.També comptarem amb una taula rodona al Castell de Concabella, que amb el títol “Sexe, amor i mort: les històries que volem sentir i les que ens atrevim a explicar” vol ser un espai de debat i reflexió.

Les narradores convidades de la cinquena edició tenen estils i procedències diferents: Jordina Biosca, la narradora "de casa", de Vilafranca del Penedès; Patricia Picazo, la veïna, nascuda a València i resident a ses Illes; i Charo Pita, nascuda a A Coruña i resident a Santiago de Compostela. Aquestes tres veus juntament amb la de Patrícia McGill mostraran diferents formats de narració, d’experiències, de parles i d’estils diversos.



SegaMots és un projecte de territori, transversal  i amb una programació anual estable. És organitzat per l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, les Regidories de Cultura de l’Ajuntament de Guissona i de la Paeria de Cervera i els Museus de Cervera i Guissona. En la present edició compta amb la participació dels ajuntaments d’Estaràs, Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Tarroja i Torrefeta i Florejacs, el Conservatori Professional de Música de Cervera, l’Escola de Música JM Llorens i Cisteró de Guissona i les biblioteques de Guissona i de Cervera. Col·laboren l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat, Òmnium Cultural i BonÀrea.SegaMots és un projecte de territori, transversal  i amb una programació anual estable. És organitzat per l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, les Regidories de Cultura de l’Ajuntament de Guissona i de la Paeria de Cervera i els Museus de Cervera i Guissona. En la present edició compta amb la participació dels ajuntaments d’Estaràs, Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon, Tarroja i Torrefeta i Florejacs, el Conservatori Professional de Música de Cervera, l’Escola de Música JM Llorens i Cisteró de Guissona i les biblioteques de Guissona i de Cervera. Col·laboren l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat, Òmnium Cultural i BonÀrea.

L’eix temàtic de l’edició d’aquest any és FER CAMÍ, per aquest motiu s’ha escollit per la presentació el camí als Patamolls de Granollers de Segarra. Aquest camí comunicava el petit nucli de Granollers amb la font de l'Espinal. Com cada any, volem posar èmfasi en algun aspecte del patrimoni material de la Segarra, en aquest cas, l'antic camí medieval i les parets de pedra que el delimiten i que són característiques del nostre paisatge i que les relacionem amb la memòria oral de les persones que hi passaven i l'imaginari que ha restat com a empremta.


 

Comentaris