El Museu de Guissona acull la III Jornada ElaboraDones de la Segarra on es dona el tret de sortida a una nova campanya de promoció de les dones creadores i emprenedores de la comarca.

L’esforç i la motivació són elements comuns i imprescindibles a l’hora d’iniciar qualsevol projecte empresarial. Així es va constatar a la tercera edició de la Jornada ElaboraDones celebrada a Guissona el dia 16 d’octubre, coincidint amb el primer aniversari d’aquest projecte i amb la commemoració del Dia de la Dona Rural.



A l’acte, al que van assistir la consellera de turisme del Consell Comarcal de la Segarra Montse Closa i de la regidora de turisme de l’Ajuntament de Guissona Agnès Pla, es va presentar la tercera campanya ElaboraDones de la Segarra que, en aquesta ocasió inclourà, sis dones artesanes de la comarca: Bea Barrientos, Ceràmica Tres Voltes; Marina Codina Atelier; Alba Cuñé, escenògrafa; Montse López, Dhamak; Gemma Oriol Desings i Mireia Rius, complements. 



Després es va dur a terme un taller de formació a càrrec de Fàtima Bentoldrà, coach emocional i docent, on la vintena d’emprenedores que hi van participar van descobrir, desenvolupar i destacar les teves fortaleses individuals i professionals. 

 L’objectiu de les Jornades és promoure un espai de trobada per donar veu a projectes, pensar en la força de la xarxa i eliminar les limitacions de gènere. El segon objectiu és la formació en els diferents aspectes relacionats amb la gestió d’una empresa. I, finalment, el tercer objectiu és la familiarització amb el patrimoni segarrenc entre les participants. 



Per aquest motiu, després del taller es va fer una visita guiada al Parc Arqueològic de Iesso i al Museu de Guissona a càrrec del seu director David Castellana. En aquesta ocasió, però, la visita es va fer des d’una perspectiva inclusiva de gènere. 
 
La jornada va acabar amb un petit tast de productes de la Segarra. 


El projecte ElaboraDones és una iniciativa de les àrees de Turisme, de Promoció Econòmica i de Servei Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra i neix amb la voluntat promocionar la comarca, dinamitzar-la econòmicament i valorar la feina creadora de les dones. 


Les dues fases anteriors de la campanya van permetre conèixer productores i restauradores de la comarca a través de la presentació de sis maridatges i sis experiències proposades per dones emprenedores que ens van permetre gaudir i descobrir diferents indrets i activitats que es duen a terme a la Segarra.

Comentaris