14è Festival de Pasqua de Cervera

El catorzè Festival de Pasqua de Cerverade Música Clàssica Catalana se celebra enguany entre el 21 i el 30 de març amb deu produccions musicals diferents que es concreten en un total de catorze concerts. 



El Festival posarà el focus en dues personalitats de la nostra música: els compositors Ricard Lamote de Grignon (125è aniversari del seu naixement) i molt especialment Josep Valls i Royo (25è aniversari de la seva mort), exiliat a França el 1939 i que mai més va tornar a la seva Catalunya natal. 

El Festival de Pasqua de Cervera és, sens dubte, un veritable referent nacional, en la mesura que dona a conèixer la rica producció de música culta de Catalunya, tot sovint oblidada o menystinguda. Ofereix concerts i activitats paral·leles (exposicions, conferències, passis de documentals) repartits en vuit dies i en diferents espais de la ciutat, com el Paranimf de la Universitat, l'Auditori, l'església de Sant Joan, la casa Sabater o el Gran Teatre de la Passió. La direcció artística va a càrrec del violinista i musicòleg Jordi Armengol.

La "Simfonia a tota orquestra", de Francesc Andreví, compositor nascut a Sanaüja el 1786, obrirà el concert inaugural dirigit per Salvador Brotons, que tindrà lloc el dissabte 23 de març, al Paranimf de la Universitat. Completarà el programa, una relectura de Lamote de Grignon sobre el Pare Antoni Soler,  i la “Simfonia n.3” del mateix Brotons. 

A més, en aquesta edició hi trobarem una gran varietat de formacions i estils des de la música simfònica i de cambra a música del Barroc i del Romanticisme, sense oblidar la música contemporània i l'estrena d'obres de compositors actuals. 

Albert Ginovar, el Cor Jove Nacional de Catalunya, LleidArt Ensemble, Blooming Duo, entre d'altres, donaran contingut a la catorzena edició del festival cerverí. 

Programació 

Comentaris